Voluntariat CNBS

Voluntariatul este un mod excelent pentru adolescenți de a da înapoi comunității și este, de asemenea, o modalitate practică de a învăța unele abilități din lumea reală, precum și de a explora potențialele cariere. Astfel, putem spune că voluntariatul îi ajută pe tineri să se dezvolte atât personal, cât și profesional. Elevii din cadrul Colegiului Național ,,Barbu Știrbei” se implica activ în viața comunității călărășene și nu numai. Ne mândrim cu elevi care sunt voluntari la Crucea Roșie, Simbio, Liderii Mileniului Trei etc.
La inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor CNBS, elevii colegiului s-au implicat în acest semestru în mai multe activități de voluntariat, dintre care cele mai importante au fost ,,Din suflet pentru suflet” și ,,În lumea cărților pentru copii”. Primul proiect a fost realizat în parteneriat cu cei de la Crucea Roșie și a avut ca scop strângerea de jucării, hăinuțe, dar și alte lucruri pentru copii și familiile nevoiașe. În cel de-al doilea proiect , elevii din CNBS au strâns cărți de povești pentru copii din Comuna Cuza-Vodă, care acum au acces la o nouă bibliotecă datorită donațiilor și implicării elevilor noștri.
Putem concluziona că voluntariatul are un impact major atât asupra celui care îl prestează, cât și asupra celor care beneficiază de el. Prin implicarea tinerilor în acțiuni de voluntariat și nu numai se aduce o contribuție reală societății, dar și dezvoltării unui sentiment civic în rândul elevilor.

Voluntariat CNBS

DSC_1045