“Sf.Andrei vs. Halloween”

“Sf.Andrei vs. Halloween” este titlul proiectului ce s-a desfasurat în incinta Colegiului Național “Barbu Știrbei ” vineri, 26 noiembrie 2021. Titlul vorbește de la sine despre tematica activităților, tradițiile și obiceiurile având un rol important în definirea poporului român, pentru că acestea i-au pastrat identitatea și personalitatea de-a lungul timpului.
Jocul, muzica, pictura, atelierele de sculptat dovleci sau prezentarile in Power Point, moduri de exprimare inspirate de vremurile noi, moderne, i-au transportat pe cei ce au participat la acest eveniment într-o lume aproape ireala, cea a stră strămoșilor noștri.
Astfel, dovlecii-felinare și vrăjitoarele rele au stat alaturi de paharele cu grâu, busuioc, usturoi și placinte cu dovleac, toate amintind de specificul fiecarei sărbători. Prezentările elevilor au dezvăluit, prin intermediul imaginilor combinate meșteșugit cu muzica și cuvintele frumoase, o altă lume, unde temerile și preocuparile strămoșilor s-au derulat ca într-o poveste magică.
O împletire a imaginii unei sărbători românești creștine cu aceea a unei sărbători occidentale preluată astăzi de multe popoare, dar și o paralelă inedită care a pus în valoare creativitatea, originalitatea, și implicarea elevilor de la Colegiul Național Barbu Stirbei!
Au participat elevi de la clasele: a Xa G,a X-a C, a XI G,a XI-a E și a X a E;
Coordonatori: prof.Ion Veta si prof.Ioana Nicoleta.