Impresii participare European Youth Seminar

Seminarul a fost foarte interesant si interactiv.M-am simtit bine sa iau parte la ceva mai mare decat mine si sa imi pot spune ideile in fata unui membru al Parlamentului European.

Sarbu Dragos, clasa a XI-a A, membru EYE 2021

      Pot spune ca a fost o activitate cu adevarat placuta si foarte bine organizata. Persoanele din cadrul Parlamentului European au fost foarte deschise discutiilor noastre, iar domnul Nicolae Stefanuta a dat dovada de intelegere, implicare si o mica doza de umor.

 Chiru Corina, clasa a X-a B,  membru Euroscola 2021

       Mi-a placut activitatea de astazi, deoarece a fost interactiva, variata (am completat chestionare, mai multe la inceput si unul la final), am participat la discutii, am cautat solutii impreuna cu invitatul special,  europarlamentarul Nicolae Stefanuta. Moderatorii dezbaterilor au fost foarte deschisi si ne-au incurajat sa ne exprimam opiniile.

 Parapiru Cristian, clasa a XI-a B, membru Euroscola 2021

          In urma participarii la seminarul EYS, am ramas impresionata. Organizatorii au dat dovada de punctualitate si organizare excelenta, totodata reusind sa creeze o atmosfera placuta. Ne-au captat atentia inca de la inceput, cu un mic quiz, ne-au prezentat informatii despre Parlamentul European, iar apoi ne-am separat, pentru a ne continua activitatea pe grupe. 

      Workshop-ul a fost unul complet reusit, din punctul meu de vedere. Ideile noastre veneau natural, ne familiarizaseram cu tema si am reusit sa le punem cap -coada, apoi i le-am prezentat domnului europarlamentar Nicolae Ștefănuță. Ne-a ascultat atent propunerile, le-a discutat, de aici venind si concluziile.
Pot spune ca a fost o experienta frumoasa, intrucat am avut ocazia sa colaborez cu persoane din alte parti ale Europei si am descoperit cat de asemanatori, dar si cat de diferiti suntem in acelasi timp.

Ulmeanu Carmen, clasa a X-a B, membru Euroscola 2021

 

     A fost un seminar foarte interesant. Mi-a placut sa aud toate ideile si sa imi transmit apoi ideile mele personale.

                                                                               Tarusi Emil, clasa a X-a F, membru EYE 2021

     În activitatea de astăzi am avut oportunitatea să cunosc un reprezentant de seamă al României în Parlamentul European într-un cadru deosebit de primitor și deschis. Am dezbătut gestionarea câtorva aspecte în plină pandemie, precum viitorul tinerilor, al climei și al digitalizării, găsind numeroase soluții asupra cărora domnul Nicolae Ștefănuță și-a exprimat opinia, cum ar fi folosirea transportului feroviar în locul transportului rutier și promovarea digitală a modalităților de rezolvare a problemelor sociale actuale. Mi-a făcut plăcere să particip și a fost o experiență memorabilă.

Militaru Iuliana-Emanuela, clasa a XII-a A, membru EYE 2021

     Evenimentul EYS a fost o experienta inedita ce a adus impreuna elevii din Romania si Letonia, asigurand si o experienta culturala autentica. Subiectele discutate au fost de actualitate, respectandu-se un program bine alcatuit, alaturi de participarea activa a elevilor cu idei si sugestii pentru diferite tematici, cum ar fi “Digitalisation, Democracy & Social Media”, seminarul la care am participat si eu. Dialogul dintre organizatori si elevi a fost liber, fara constrangeri, ca si cum ne-am fi cunoscut de ani buni.

Teodorescu Fabian, clasa a XI-a B, membru EYE 2021

       Activitatea de joi ne-a demonstrat noua, elevilor, ca vocile tinerilor inca mai pot fi auzitesi ca opiniile noastre au un impact asupra deciziilor pe lunga durata. A fost o reala placere sa dezbat teme esentiale pentru viitorul Europei cu oameni frumosi cum inti deschise.

Zaharia Eva, clasa a XI-a B, membru Euroscola 2021

  • 2021-10-14 (40)
    2021-10-14 (48)
    2021-10-14 (54)
    2021-10-14 (59)
  • 2021-10-14 (74)
    2021-10-14 (81)
    2021-10-14 (93)
    2021-10-14 (9)
  • 2021-10-14 (20)