Impresii ale membrilor EYE 2021 CNBS de la Evenimentul “The future is ours”

Impresii participare EYE 2021

 In primul rând, acesta activitate a fost o noutate pentru mine deoarece nu am mai participat la ceva de genul acesta. A fost o experiență minunată. Mi-au placut opiniile diversificate prezentate. Acest eveniment a avut ca scop schimbările pe care Covid-19 le-a avut asupra joburilor. Au fost prezentate fiecare in parte, fiind bine evidențiate.   

                                                                                                                    Emil Tarusi, clasa a X-a F

La prima activitate am apreciat entuziasmul speakerilor, dorința și reușita lor de a ne face pe noi, participanții online, să ne simțim precum cei prezenți fizic. Totodată, faptul că a existat un traducător pentru sign language a demonstrat preocuparea lor autentică pentru fluidizarea comunicării. În privința subiectelor de discuție, cea de-a doua activitate a luat în considerare și opiniile noastre, nu s-a rezumat la un program/scenariu. S-a discutat despre importanța implementării unor mici schimbări în stilul de viață al fiecăruia, accentuând ideea că oricine poate ajuta la transformarea planetei într-un mediu sustenabil. 

                                                                                                                 Eva Zaharia, clasa a XI-a B

Aceste activități au scos in evidenta problemele cu care ne confruntam în secolul 21 și câteva idei aduse de participanți. Astfel, publicul  a inteles gravitatea situației în care ne aflam și sper ca activitati de acest fel initiate de PE vor schimba, macar putin, percepția asupra acțiunilor pe care le face omul in societate si mediul inconjurator.

Horia State, clasa a XI-a B

 In cadrul activitatii la care am participat au discutat 4 membri ai Consiliului Uniunii Europene, unul dintre acestia fiind Secretarul General al acestui organism. In cadrul acestei dezbateri, au fost prezentate masurile luate de Consiliu pentru combaterea efectelor poluarii, care afecteaza calitatea vietii tuturor. In rubrica de chat a sesiunii participantii au adresat intrebari si au avut oportunitatea sa-si spuna opinia despre schimbarile climatice, iar vorbitorii le-au raspuns acestora in timp real. Am inteles ca pentru a crea un mediu sustenabil este important sa respectam regulile impuse de autoritati in privinta economiei circulare si ca doar noi, tinerii, putem face o schimbare, putem contribui la un viitor ‘verde’ al planetei.

                                                                                                           Cristian Parapiru, clasa a XI-a B

Pot spune ca am fost placut impresionata de activitatile din cadrul EYE2021. Gazdele evenimentului online au dat dovada de o foarte buna organizare si diversitate in desfasurarea activitatilor. In acelasi timp, au abordat teme actuale si au oferit un sentiment de incluziune tuturor participantilor.  

                                                                                                                    Corina Chiru, clasa a X-a B

 

  • 20211008_120802
    2021-10-10 (2)
    thumbnail
    thumbnail (1)
  • Screenshot 2021-10-08 112258
    image
    image (3)
    20211008_130058