Apel de selecție a elevilor în vederea participării la ”European Youth Event 2021″

EYE2021 este punctul culminant al procesului de consultare a tinerilor din Parlamentul European pentru Conferința privind viitorul Europei.

Programul EYE2021 include 30 de activități organizate de serviciile Parlamentului European și de alte instituții europene. Fiecare elev participant va alege 2 activitati la care va participa. Versiunea finală a programului va fi disponibilă la inceputul lunii septembrie 2021 si tot atunci vom cunoaste grantul per participant.

Activitățile vor avea loc în interiorul clădirii Parlamentului European și în EYE Village.

 În acest sens, în perioada 1-10 august 2021, va avea loc selecția a 20 elevi cu varsta cuprinsa intre 16-18/19 ani (16 ani impliniti inainte de 08.10.2021), din cadrul Colegiului Național „Barbu Stirbei” Calarasi, dornici de a participa la Evenimentul Tinerilor Europeni/ European Youth Event (EYE 2021).

 CNBS include în grupul țintă și participanți cu șanse reduse, promovând echitatea și incluziunea.
65% dintre elevii participanți fac parte din familii monoparentale, aflati în plasament familial, în grija bunicilor, din familii cu venituri reduse și din mediul rural.

 Participantii împărtășesc opiniile și perspectivele legate de viitorul UE și alte teme de interes pentru tineri.

 Selecția se va face pe baza următoarelor criterii:
* inregistrarea unui clip audio-video in limba engleza, in care candidatul isi prezinta motivatia participarii la acest eveniment. Durata videoclip: 90 sec.
* prezentarea unei propuneri de activitate (obiective, scenariu de organizare și desfășurare, promovare, impact) pentru perioada de diseminare ce va avea loc dupa EYE2021.

 Materialele salvate cu numele și clasa candidatului se vor trimite pe adresa de email a CNBS: cn.barbustirbei@gmail.com; Subiect: Inscriere EYE2021 (adresa de email a candidatului va cuprinde obligatoriu numele si prenumele)

 Afișarea rezultatelor (http://cnbs.ro/; https://twitter.com/cnbs_cl ):  11 august 2021

 Informatii EYE2021:
https://european-youth-event.europarl.europa.eu/
https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/new-push-european-democracy/conference-future-europe_ro

 Coordonatori/ Persoane de contact:
Prof. Dinca Marinela
Prof. Parapiru Elena-Monica
Lab. Dumitru Tanta

EYE 2021