În data de 24 octombrie 2019 s-a încheiat campania „Educația schimbă vieți” din cadrul proiectului Euroscola 2019, ediţia a XII-a, derulată de echipa Colegiului Național „Barbu Știrbei”. Elevii au promovat campania de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației și al învățării unei meserii pornind de la exemplul profesional al prof. univ. dr. Constantin Brătianu.

În cadrul campaniei, un atelier de educație non-formală a avut loc la Școala Gimnazială nr. 1 Ciocănești, sub denumirea „Educația ne unește”, activitate realizată împreună cu reprezentanți ai Piscicola Ciocănești. Elevii au fost informați în legătură cu zonele protejate din zona Ciocănești și din zonele învecinate.

De asemenea, elevii au distribuit materiale realizate de ei cu scopul conştientizării și sensibilizării populației în privința educației. Materialele au fost distribuite în școlile partenere, pe străzile municipiului reședință de județ, dar și în comuna Ciocănești.

Alte acțiuni desfășurate au fost cursurile de prim-ajutor organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi și Filiala Călărași a Crucii Roșii Române. Elevii au învățat lucruri utile despre educația sanitară, despre sănătate și mai ales despre modul în care să acționeze în situații critice, neprevăzute.

Instituțiile partenere în proiect au fost Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi și Filiala Călărași a Crucii Roșii Române, iar școlile partenere au fost Colegiul Economic, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Călăraşi și Școala Gimnazială nr. 1 Ciocănești.