Echipa României AutoVortex

VORTEX

Ne #mândrim cu el! Felicitări, Radu Andrei Dumitrescu! Felicitări Colegiului Național Barbu Știrbei!

Unul dintre elevii Colegiului Național Barbu Știrbei este membru al echipei României AutoVortex care a reușit să termine Campionatul Internațional de Robotică FTC Rusia Open pe primul loc, competiție ce s-a desfășurat între 15 și 17 februarie.

Se numește Radu Andrei Dumitrescu, este elev in clasa a XI-a B, este un elev foarte bun la învățătură, pasionat de robotică și care anul trecut obținea premiul I la concursul național Florin Vasilescu cu lucrarea “Braț Robotic”, împreuna cu elevul Mihaiță Pavel.

Echipa României AutoVortex se pregătește acum de Campionatul Internațional de Robotică din Statele Unite ale Americii, care se va desfășura la Detroit.

Veștile bune venite din partea Colegiului Național Barbu Știrbei nu se opresc aici! În urma selecției în vederea înfiinţării la nivelul fiecărui judeţ din ţară a centrelor de excelență din cadrul proiectului „Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina Tehnologia Informației”, Colegiul Național Barbu Știrbei fost desemnat CETI (Centru de Excelență în Tehnologia Informației) pentru judeţul Călărași. Proiectul are ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de pregătire și dezvoltare a elevilor din clasele IX – XII cu profil matematică – informatică capabili de performanțe înalte.

Centrul va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante și o tablă interactivă.

Felicitări tuturor profesorilor implicați, conducerii acestui liceu călărășean de prestigiu și elevilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.